Składniki:
- Cebula 50g
- Czosnek 5g
- Jaja kurze 100g
- Olej rzepakowy 5g
- Oliwki czarne, bez pestki 20g
- Papryka słodka, mielona 1g
- Papryka wędzona 1g
- Passata 200g
- Pieprz czarny 1g
- Szpinak świeży 20g
- Ser feta 30g
- Sól biała 1g
- Zioła prowansalskie 1g
Przygotowanie:
Cebulę zeszklić na oleju, wlać passatę pomidorową, dodać posiekany czosnek. Gotować przez chwilę.
Na patelni zrobić dwa wgłębienia, wbić w nie jajka, przykryć pokrywką. Gotować pod przykryciem, aż jajka się zetną.
Posypać serem feta, oliwkami i świeżym szpinakiem.
Smacznego!
Wartości odżywcze:
Kaloryczność: 405kcal
Białko: 22,31g
Tłuszcze: 24,67g
Węglowodany: 19,77g