Składniki:
- Jajko 1szt
- Twaróg chudy 125g
- Odżywka białkowa kokosowa 10g
- Mleko 2% 50g
- Kakao 5g
- Budyń czekoladowy bez cukru 5g
- Wiórki kokosowe 8g
Przygotowanie:
Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na sztywną pianę.
Pozostałe składniki wraz z żółtkiem zblendować na gładką masę.
Wmieszać delikatnie ubite białko.
Formę do zapiekania wysmarować olejem, przelać gotową masę. Piec w 180°C około 20-30min do zarumienienia.
Moje dodatki: wiśnie, brzoskwinie, czekolada Red, pasta kokosowa.
Smacznego!
Wartości odżywcze (bez moich dodatków):
Kaloryczność: 334kcal
Białko: 39,3g
Tłuszcze: 12,4g
Węglowodany: 14,4g