Składniki:
- Makaron pełnoziarnisty 60g
- Cebula mała sztuka 50g
- Czosnek 2 średnie ząbki
- Szpinak 100g
- Łosoś wędzony plastry 100g
- Serek kanapkowy śmietankowy 60g
- Mleko 50ml
- Olej rzepakowy 5g
- Sól, pieprz, pieprz cytrynowy
- Koperek świeży do posypania
Przygotowanie:
Makaron ugotować.
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać szpinak i dusić do odparowania wody. Następnie dodać posiekany czosnek.
Serek, mleko i przyprawy wymieszać, wlać do szpinaku i chwilę gotować.
Łososia pokroić, dorzucić na patelnię i krótko podsmażyć.
Na makaron wyłożyć masę szpinakowo – łososiową i posypać koperkiem.
Smacznego!
Wartości odżywcze:
Kaloryczność: 639kcal
Białko: 38,77g
Tłuszcze: 29,80g
Węglowodany: 55,92g