Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem

Makaron z łososiem wędzonym i szpinakiem - zdjęcie potrawy

Składniki:

  • Makaron pełnoziarnisty 60g
  • Cebula mała sztuka 50g
  • Czosnek 2 średnie ząbki
  • Szpinak 100g
  • Łosoś wędzony plastry 100g
  • Serek kanapkowy śmietankowy 60g
  • Mleko 50ml
  • Olej rzepakowy 5g
  • Sól, pieprz, pieprz cytrynowy
  • Koperek świeży do posypania

Przygotowanie:

Makaron ugotować.
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać szpinak i dusić do odparowania wody. Następnie dodać posiekany czosnek.
Serek, mleko i przyprawy wymieszać, wlać do szpinaku i chwilę gotować.
Łososia pokroić, dorzucić na patelnię i krótko podsmażyć.
Na makaron wyłożyć masę szpinakowo – łososiową i posypać koperkiem.

Smacznego!

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 639kcal

Białko: 38,77g

Tłuszcze: 29,80g

Węglowodany: 55,92g

Udostępnij:

Dyplomowany Dietetyk Anna Porada zdjęcie portretowe

Anna Porada

Jestem dyplomowanym dietetykiem i moją pasją jest zdrowe odżywianie, gotowanie oraz zdrowy styl życia. Na mojej stronie znajdziesz przepisy na posiłki, które możesz znaleźć w swojej diecie. Pomogę Ci zredukować masę ciała i zmienić Twoje nawyki żywieniowe. Pokażę Ci, że na diecie można czuć się najedzonym, a w jadłospisie znaleźć swoje ulubione potrawy i produkty w zdrowszej wersji. Wspólnie ustalimy jakich produktów nie lubisz, aby dieta nie była męczarnią. Pomogę Ci również, jeśli zmagasz się z wybranymi jednostkami chorobowymi i nietolerancjami.

Dyplomowany Dietetyk Anna Porada zdjęcie portretowe

Anna Porada

Jestem dyplomowanym dietetykiem i moją pasją jest zdrowe odżywianie, gotowanie oraz zdrowy styl życia. Na mojej stronie znajdziesz przepisy na posiłki, które możesz znaleźć w swojej diecie. Pomogę Ci zredukować masę ciała i zmienić Twoje nawyki żywieniowe. Pokażę Ci, że na diecie można czuć się najedzonym, a w jadłospisie znaleźć swoje ulubione potrawy i produkty w zdrowszej wersji. Wspólnie ustalimy jakich produktów nie lubisz, aby dieta nie była męczarnią. Pomogę Ci również, jeśli zmagasz się z wybranymi jednostkami chorobowymi i nietolerancjami.