Składniki:
- Jaja 2 szt.
- Mąka pełnoziarnista 30g
- Soda 2g
- Cynamon 1g
- Odżywka białkowa 15g
- Mleko 50ml
- Woda 50ml
- Erytrytol 5g
- Rabarbar 80g
- Masło klarowane 5g
Dodatki:
- Truskawki 150g
- Skrobia ziemniaczana 5g
- Kajmak bez cukru kokosowy 25g
Przygotowanie:
Rabarbar pokroić podsmażyć na maśle, posypać erytrytolem.
Pozostałe składniki na omleta zmiksować, wlać na patelnię z rabarbarem. Usmażyć z obu stron. Truskawki pokroić i zagotować w garnku z odrobiną wody, dodać skrobię ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody.
Zagotować do utworzenia żelowej konsystencji. Gotowego omleta posmarować kajmakiem i wyłożyć truskawki.
Smacznego!
Wartości odżywcze:
Kaloryczność: 525 kcal
Białko: 34,1g
Tłuszcze: 21,5g
Węglowodany: 55,8g